torstai 20. marraskuuta 2014

Banoffee

 Yks mun lempikakuista. 

(Tarvitset halk. 24-26 cm irtopohjavuoan.)

n.500 g suklaa Digestive-keksejä
150 g voita

Täyte: 
2 tlk kondensoitua maitoa
3-4  banaania
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa.
Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos 
reunoja myöten irtopohjavuokaan
 jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperia.
VOITELE VUOAN REUNAT OHUESTI VOILLA/ÖLJYLLÄ.
Siirrä vuoka jääkaappiin.

Kaada kondensoitu maito korkeaan mikron kestävään
isoon muovikulhoon ja kuumenna täydellä teholla n. 7 min.
Sekoita välillä ja varo ettei maito kuohu yli.
Ei siis kannata poistua mikron ääreltä! Ja kannattaa olla
varovainen äärimmäisen kuuman toffeen käsittelyssä.

Levitä valmis toffee heti pohjan päälle. (Se jähmettyy kylmässä 
lopullisesti, vaikka ei olisikaan heti täysin paksua.) 
Laita hetkeksi jääkaappiin.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Viipaloi
banaanit. Laita puolet viipaleista toffeen päälle, sitten
kermavaahto, ja asettele loput banaaniviipaleet
kauniisti tortun päälle ja sihtaa päälle kaakaojauhetta.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti