lauantai 15. helmikuuta 2014

Suklaiset kookoskuppikakut


Tässä tämä ohje seuraavaksi, ihan oma reseptini kookoksen ja suklaan ystävälle.

Suklaiset kookoskuppikakut 
12 kpl

Tarvikkeet: 12 kpl Amerikan muffinssi-vuokia ( mm. Bruno)
Muffinssi-pelti

110 g suolatonta voita
2 dl Siro-sokeria
2 munaa ( L-koko )
1 tl vanilja-aromia ( Dr. Oetker)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl kookosmaitoa
3 kpl Bounty- suklaakookospatukkaa
Kuorrutus:
1 prk eli n. 2 dl Valion suklaakermaa (laktoositon)
1 prk Philadelphia Marabou- tuorejuustoa
50 g 70 % tummaa suklaata

1 dl kookoshiutaleita
sokerimassakukkia tms. koristetta

1. Ota aineet ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 180 ° c : een. Pilko puolet Bounty-
suklaasta pieneksi rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää vanilja-aromi.
2. Vatkaa munat yksitellen muna-sokeri-vaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot siivilän läpi taikinaan vuorotellen kookos-maidon 
kanssa puulastalla tai nuolijalla sekoittaen.
Sekoita joukkoon lopuksi Bounty-rouhe.
4. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina niihin. Pilko
loput Bounty-patukat 12 palaan ja paina taikinaan. Peitä kolo taikinalla
lusikan avulla.
Paista uunin alatasolla 25-30 min (uunin tehosta riippuen)

Kuorrute:

1. Paahda kookoshiutaleet varovasti kuivalla, kuumalla pannulla että ne saavat 
hieman väriä ja kookos alkaa tuoksua.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen tuorejuusto.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna hieman jäähtyä. 
Kaada lämpimänä kerma-tuorejuustoseokseen
voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
3. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle
ja koristele kookoshiutaleilla ja sokerikukkasilla.



Jos haluaa päästä kuorrutteen suhteen helpolla,
käytä kuorrutteeksi ihanaa Valion 
mansikkakermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti